Kassa voor de Doe het Zelf

kassavrij

Het Lupos kassasysteem bestaat uit een ALL-in-one touchscreen computer. De computer is uitgevoerd zonder een draaien koelsysteem waardoor het systeem geen stof en/of broodkruimels aanzuigt. Doordat er geen draaiende koeling zit in het systeem is het ook muisstil. De snelheid dankt het systeem aan de mobiele en industriële processor technologie. Het scherm van de Touchscreen computer is van het type Bezel-free, wat inhoud dat er geen rand om het touchscreen zit waar kruimels en andere rommel achter  kan blijven.

Het kassasysteem draait op Windows met een minimale Windows versie van XP, maar ook op de allernieuwste versie van Windows 10 draait de LuposWin kassa software probleemloos.

De LuposWin software zorgt voor de aansturing van de overige hardware zoals;
onderdelen

  • Klantendisplay.
  • Kassabon printer.
  • Kassalade.
  • Barcode scanner.

 

Duidelijk vrij te programmeren toetsenbord.

De Lupos kassa is voorzien van een vrij progammeerbaar touchscreen toetsenbord waarbij alle producten onder de voorkeuze toetsen geplaatst kunnen worden.

toetsenbord

Aan de rechter kant kunnen bovenin 12 ‘Hoofd’ keuze toetsen worden geplaatst met elk 36 Artikel/(zoek)groep/ toetsen. Elk van deze artikel / (zoek) groep toetsen kan weer een nieuw artikel niveau oproepen van weer 36 toetsen zodat er ontelbaar veel artikel toetsen op het kassa touchscreen toetsenbord kunnen worden geplaatst met 1 niveau praat je dan over 12 x 36 x 36 toetsen.

Elke toets kan in 3 formaten worden geplaatst. Tevens kan elke toets een kleur krijgen of een afbeelding.

Waarom een “duur” kassasysteem met alle toeters en bellen ?

Vandaag de dag zijn er voor de doe het zelf zaak maar een handje vol kassa systemen beschikbaar die zijn toegespitst op de doe het zelf branche. Alle systemen hebben hun voor- en nadelen. Allemaal kunnen ze natuurlijk afrekenen, koppelen met PIN automaten, Klant bestellingen opnemen, Ingrediënten informatie tonen, factureren, met spaarsystemen werken en natuurlijk de planning en productie van de bakkerij.

Maar wat gaat u gebruiken in de Doe het zelf zaak ?

Natuurlijk gaat u gewoon afrekenen en pinnen via de kassa.  Door gebruik te maken van een touchscreen kassa kunnen alle producten duidelijk in de goede zoekgroepen gevonden worden waardoor u altijd de juiste prijs heeft en eindigt de actie zoals aangegeven. Door de koppeling met de PIN automaat ontstaan er nooit fouten zoals bij een losse PIN automaat wel kan. Contactloos PINNEN bevordert weer de doorloopsnelheid met de klanten. Na het afrekenen een duidelijke bon met natuurlijk uw logo bovenaan.

Artikel beheer / importeren van artikel gegevens ?

In de doe het zelf branche hebben we verschillenden koppelingen met leveranciers en groothandels. Hierbij ontvangen wij automatisch de prijswijziging en nieuwe artikelen van de betreffende leverancier. Op dit moment gaat het over meer dan 200 leveranciers. Ook kunnen wij bestellingen vanuit het systeem rechtstreeks plaatsen bij leveranciers.

Op rekening verkopen ?

Op rekening verkopen wordt in de doe het zelf vaak toegepast. Met het Lupos kassasysteem is het heel eenvoudig te registreren. De handelingen aan de kassa verschillen niet van een gewone contant of pin klant behalve bij het betalen wordt er op de ‘op rekening’ toets gedrukt. Dan kan men de klant kiezen en eventueel het werk en/of order nummer invullen (daarmee kan de factuur gesplitst worden op werken). Ook kan er gevraagd worden om een naam van de persoon die het heeft afgehaald. De klant plaatst een handtekening op de bon en kan de goederen meenemen.

Alle producten die ‘op rekening’ worden gehaald komen terecht op een verzamelfactuur die eventueel per werk en per maand kan worden verwerkt. Ook heeft u de keuze om de verzamelfacturen te sorteren op bedrag zodat bv. de facturen onder de € 5,00 niet gefactureerd worden en blijven staan voor de volgende periode.

De verzamelfacturen kunnen natuurlijk worden afgedrukt en/of per e-mail worden verstuurd.

Ook nadat de facturen zijn verstuurd houdt het systeem de facturen bij en kunnen de betalingen worden verwerkt in het systeem. Mocht een klant niet betalen bestaat de mogelijkheid om een herinnering en/of aanmaning met het systeem te versturen. Ook aan de kassa ziet u of de klant nog een openstaand bedrag heeft en kunt u een klant blokkeren om nog op rekening te kopen.

Sparen, waarom ?

Een spaarsysteem is ook een mooie en eenvoudige aanvulling van de winkel en het kassasysteem. Hierdoor bestaat er voor u als bakker de kans om de klant ‘te binden’ en te belonen nadat ze bijv. 10 of 20x in de winkel iets hebben gekocht. Ook de bijbehorende adres en mail gegevens zijn natuurlijk waardevol. Ken uw klant en verleid hem om te komen. Dat is wat u als bakker wil, klanten over de vloer, want uw producten doen de rest!!

Bij de Luca automatisering b.v. is het motto eenvoud om met zo min mogelijk toeters en bellen (die toch niet worden gebruikt) tot een oplossing komen. Het blijkt dat in de praktijk maar 50% of minder van een bakkerij automatiseringspakket wordt gebruikt, maar er is wel dik voor betaald.

Daarom zijn wij zo “goedkoop“. Vaak wordt dit tegen ons gebruikt, maar wij proberen met de klant mee te denken en juist die enkele knelpunten op te lossen, punten waarbij we door middel van automatisering handelingen kunnen vereenvoudigen. Tuurlijk zijn bv. kostprijs berekening ook belangrijk maar voor een ‘kleine’ bakker is daar niet snel de winst te halen. Meer informatie uit de kassa en het voorkomen van fraude en eenvoudig een klant bestelling maken of het printen van de ingrediënten op de kassabon of een etiket. Dat is wat een bakker wil, snel en doeltreffend.

Vereenvoudigen van die processen en meer controle over de kassa en de producten daar is voor een kleine bakker winst te halen.

Duur ?

Wat is duur ? Een kassasysteem kost u inderdaad geld, maar bij De Luca automatisering kunt u eenvoudig en betaalbaar uw bakkerij automatiseren. U hoeft alleen maar de modules te kopen die u gebruikt. Ook een relatief goedkoop servicecontract (niet verplicht) biedt De Luca automatisering waarbij altijd hulp wordt geboden (ook buiten kantoortijden).